คุณรู้มากเเค่ไหน? How much do you really know?

labor in China(English below)

การสร้างจิตสำนึก คือ ขั้นตอนแรกของการกระทำ

การสร้างจิตสำนึก คือ การส่งเสริมให้เกิดการเปลี่ยนแปลง

การสร้างจิตสำนึก คือ การรับผิดชอบ

การสร้างจิตสำนึกเริ่มได้ที่ตัวคุณ

หลายคนอาจจะได้ยินเกี่ยวกับการค้ามนุษย์จากข่าวหนังสือพิมพ์ โทรทัศน์ หรือสื่อต่างๆ เเละมักจะคิดว่าเป็นเรื่องที่ไม่สำคัญเพราะว่าสิ่งเหล่านั้นไม่ได้เกี่ยวข้องกับชีวิตเราสักเท่าไรนัก เเต่เเท้ที่จริงเเล้วการค้ามนุษย์เป็นเรื่องที่มีบทบาทกับชีวิตมากกว่าที่เราคิด การค้ามนุษย์เกิดขึ้นในหลายรูปเเบบ ไม่ว่าจะเป็นการค้าเเรงงาน การค้าประเวณี หรือในอีกหลายรูปแบบของการค้าเด็ก

แต่เราจะสามารถทำอะไรได้กับสิ่งเหล่านี้บ้าง? สิ่งแรกคือ การสร้างจิตสำนึกของตัวเราเองและการเรียนรู้เกี่ยวกับสิ่งที่เกิดขึ้นในชุมชน จังหวัด และประเทศที่เราอยู่ จากนั้นเราสามารถสร้างสร้างจิตสำนึกและให้ความรู้กับผู้อื่นได้

วิดีโอนี้อธิบายเกี่ยวกับเนื้อหาบทสรุปของการค้ามนุษย์ในประเทศไทย ระยะเวลาเพียง 25 นาทีนี้สามารถทำให้คุณเข้าใจเกี่ยวกับการค้ามนุษย์ได้อย่างดี และในวิดีโอนี้มีบทบรรยายภาษาอังกฤษสำหรับผู้ที่ไม่ทราบภาษาได้ด้วย

Awareness is the first step of action

Awareness is empowerment

Awareness is responsibility

Awareness starts from you

Many of you might have heard about human trafficking from the newspaper, television, or other sources. And some of you may think that human trafficking is not important since it is not really related to your life. In fact, human trafficking plays impacts our lives more than we think. Human trafficking has many forms: labor trafficking, sex trafficking and various forms of child trafficking.

But what can we do about this? The first action to take is to increase our awareness and knowledge about what is going on in our own city, province, and country. Then we can make more informed and educated interventions.

This video provides a good overview of the human trafficking situation in Thailand. This is well worth 25 minutes of your time. For those of you who do not know Thai, English subtitles are provided.

Written by Prae, who will contribute regularly to this blog.

Advertisements

One thought on “คุณรู้มากเเค่ไหน? How much do you really know?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s